Nyhedsbrev
Vaccination

Få gratis influenzavaccination på i hele apotekets åbningstid 

Fra 1. november kan personer, der er fyldt 65 år, førtidspensionister, gravide og visse kronikere blive gratis vaccineret på Silkeborg Svane og Ørne apotek. Tilbuddet gælder i hele apotekets normale åbningstid (mandag-torsdag 9-17:30, fredag 9-18 og Lørdag 9:30-14), og der er ingen tidsbestilling.

Vi kan alle blive ramt af influenza, men det er ikke helt risikofrit for alle. Derfor er vaccinationen gratis for visse risikogrupper. Det gælder alle, der er fyldt 65 år, samt førtidspensionister og personer med kroniske sygdomme såsom diabetes, lungesygdomme eller hjerte-kar-sygdomme. Også andre kroniske sygdomme giver adgang til gratis vaccination, hvis lægen anbefaler det. Endelig kan gravide, der er i 2. eller 3. trimester, blive gratis vaccineret.

Man skal ikke bestille tid, men kan komme forbi i hele apotekets åbningstid. Apotekets medarbejdere er uddannede i at vaccinere.

Vaccinationsstart flyttet til 1. november

Tidligere år har man kunnet få den gratis vaccination allerede fra 1. oktober. Men fra i år er det ændret til 1. november, så man får en bedre beskyttelse i influenzasæsonen.

Vaccinens effekt aftager nemlig gradvist hen over vinteren. Allerede seks måneder efter, man er blevet vaccineret, er niveauet af antistoffer faldet til det halve – især hos ældre, hvor antistofniveauet falder hurtigere end hos unge. Og da influenza er mest udbredt i perioden fra december til marts, risikerer man at være dårligere dækket ind sidst på sæsonen, hvis man bliver vaccineret for tidligt.

Fakta:

Følgende risikogrupper kan i perioden 1. november til 15. januar gratis blive vaccineret mod influenza på Silkeborg Svane og Ørne apotek:

  • Personer, der er fyldt 65 år
  • Førtidspensionister
  • Gravide i 2. eller 3. trimester
  • Personer med kronisk lungesygdom
  • Personer med hjerte-kar-sygdom
  • Personer med diabetes 1 eller 2
  • Særlige risikogrupper – spørg på apoteket

Dine oplysninger